Vier generaties.

Een verhaal van moeder op dochter: Clémentine, Marylène, Diane en Philou. Elke vrouw heeft haar eigen identiteit, stijl en specialiteiten, maar dezelfde passie en het verlangen om dit door te geven.

Clémentine

Het is Clémentine, onze moeder, grootmoeder en overgrootmoeder, die de bron is van onze inspiratie. Een lieve en bescheiden vrouw. Maar in de keuken durfde ze te creëren, buiten de gebaande paden te treden en de traditionele Franse keuken te moderniseren. Haar inspiratie haalde ze uit verse producten van het land en de Bretonse zee. Haar keuken was er een van grote smaken, respect voor de producten, plezier en vreugde.

Marylène

Op jonge leeftijd door Clémentine meegenomen in haar passie voor koken, heeft Marylène haar horizon verbreed tot aan de Middellandse Zee en olijfolie geïntroduceerd naast de boter en room van de Bretonse keuken. Haar keuken is geïnspireerd door de geuren en smaken van zonnige culturen. De zee, of het nu de Atlantische Oceaan of de Middellandse Zee is, speelt een belangrijke rol in haar culinaire identiteit. Ze houdt er ook van om de alchemist uit te hangen door de meest verrassende fermentaties, drankjes en brouwsels te maken.

Diane

Diane werd op jonge leeftijd al geïnspireerd door de keuken van haar grootmoeder. Vooral de feestelijke familie diners in Parijs en later in Bretagne maakten veel indruk. De tafels stonden vol met gerechten met nieuwe smaken. De keuken van Diane is een creatieve fusie van smaken die ze laat herleven uit haar avonturen elders. De ontdekking van het buiten koken bracht haar ertoe Bohiem, het eerste outdoor-restaurant in Nederland, op te richten, een passie die ze deelde met vrienden.

Philou

De jongste. Maar een groot karakter. Een gastronoom in een tutu die op vijfjarige leeftijd altijd aanwezig is in de keuken. Ze heeft nu al een verfijnd smaakpalet: ze houdt vooral van zeevruchten en vis. Een ambitieuze souschef die graag pasta, clafoutis en kruidnoten maakt, en geen kans laat schieten om te leren. Ze assisteert ook haar grootmoeder bij het plukken van wilde planten.

In totaal 122 jaar culinaire en gastronomische ervaring om door te geven en te delen.